Cimcime Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cimcime Forum


 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Cimcime Son Konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
Ptsi Haz. 08, 2009 3:22 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:22 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:21 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:21 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:20 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:19 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:17 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:15 pm
Ptsi Haz. 08, 2009 3:14 pm
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Temmuz 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
TakvimTakvim

Reçel Ve Marmelatlar

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
***Cimcimem***
***Cimcimem***
Cinsiyet: Kadın
Ne Mutlu Türküm Diyene !!!!®
Yaş :
Kayıt tarihi : 11/12/08
Mesaj Sayısı : 132
Nerden : BiLmem ki
Lakap : Cimcime
http://cimcimem.yetkinforum.com
MesajKonu: Reçel Ve Marmelatlar Reçel Ve Marmelatlar Icon_minitimePaz Ocak 04, 2009 1:08 am

ARMUT MARMELATı

MALZEMELER

1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil


HAZIRLANIŞI

Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
***Cimcimem*** Kullanıcısının İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Reçel Ve Marmelatlar

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Cimcime Forum :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri -